Koffie met Kunst

Infotainment
Datum: maandag 15 april 2019 10:30 - 12:00

Locatie: Bibliotheek Hoogkarspel

cq5dam.web.384.614 4Onder het genot van een kop koffie samen leren kijken naar kunst met docente Juliette Verhofstad van de Blauwe Schuit, dat is Koffie met Kunst. Zij behandelt elke keer een ander onderwerp. Koffie met Kunst is eens in de twee weken op maandag.

 

Landschapstuinen

In landschaptuinen komen veel kleine bouwwerken voor, zoals tempeltjes, torens of een hermitage. Deze worden ‘follies’ genoemd. Wat zijn dat precies en op welke plekken in de tuin komen deze follies voor?
We kijken ook naar het verschil tussen een Franse landschapstuin, die van Versailles bijvoorbeeld, en een Engelse tuin met romantische doorkijkjes. Wie waren de belangrijke ontwerpers van landschapstuinen? Ook heden ten dage zijn er een aantal grote namen te noemen op dit gebied. Piet Oudolf is er één van. Hij heeft een eigen huis met tuin ontworpen en heeft tevens de tuin verzorgd van museum Voorlinden! Wat maakt zijn tuinen zo speciaal?

 

Kunst dichterbij

Koffie met Kunst is een samenwerking tussen de Blauwe Schuit en de Westfriese Bibliotheken.
Kunstgeschiedenis docente Juliette Verhofstad neemt je mee in uiteenlopende kunststromingen en laat je op een andere manier kijken. Met haar aanwijzingen ga je vanzelf meer uiteenlopende kunst waarderen, zoals je die vaak in de musea en op vakantie tegen komt.

Aanmelden

Koffie met Kunst is eens in de 14 dagen in de Bibliotheek Hoogkarspel. Deelname kost €5 per keer, contant te betalen bij binnenkomst. SVP aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0228 743 943

 

Telefoon
0228 743 943
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

adres Streekweg 220
         1616 AN Hoogkarspel
tel      0623 266 456

Inschrijven nieuwsbrief

Binnenkort

25
sept
Datum: 25 september 2019, 10:00
Oma Els laat peuters meezingen en dansen met behulp van eenvoudige muziekinstrumentjes

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com