Koffie met Kunst

Infotainment
Datum: maandag 1 april 2019 10:30 - 12:00

Locatie: Bibliotheek Hoogkarspel

astrid

Onder het genot van een kop koffie samen leren kijken naar kunst met docente Juliette Verhofstad van de Blauwe Schuit, dat is Koffie met Kunst. Zij behandelt elke keer een ander onderwerp. Koffie met Kunst is eens in de twee weken op maandag.

 

Architectuur door de eeuwen heen

Wat zijn de markanste gebouwen die in de loop der eeuwen zijn opgericht? 
Wat is kenmerkend voor de bouwstijl van de Grieken en Romeinen? Hoe gaan bouwmeesters te werk in de Middeleeuwen?Wat is het verschil tussen een Romaanse en een gotische kathedraal? En hoe ziet een kerk er in de periode van de Renaissance uit? 
Op al deze vragen wordt een antwoord gegeven in deze lezing. Ook kijken wij naar de klassieke elementen die van de Grieken en Romeinen worden overgenomen en in andere gebouwen verwerkt. Het classicistische Paleis op de Dam (1648-65), ontworpen door Jacob van Campen, is hier een goed voorbeeld van. Waar zijn die specifieke elementen toegepast? 
En tot slot komt het Postmodernisme aan bod. Dan zien we dat klassieke elementen uitvergroot in gebouwen van Ricardo Bofill worden gebruikt. Een aantal grootse projecten van deze architect zijn in Parijs te bewonderen!

Kunst dichterbij

Koffie met Kunst is een samenwerking tussen de Blauwe Schuit en de Westfriese Bibliotheken.
Kunstgeschiedenis docente Juliette Verhofstad neemt je mee in uiteenlopende kunststromingen en laat je op een andere manier kijken. Met haar aanwijzingen ga je vanzelf meer uiteenlopende kunst waarderen, zoals je die vaak in de musea en op vakantie tegen komt.

Aanmelden

Koffie met Kunst is eens in de 14 dagen in de Bibliotheek Hoogkarspel. Deelname kost €5 per keer, contant te betalen bij binnenkomst. SVP aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0228 743 943

 

Telefoon
0228 743 943
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

adres Streekweg 220
         1616 AN Hoogkarspel
tel      0623 266 456

Inschrijven nieuwsbrief

Binnenkort

Geen komend evenement!
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com