Theatervoorstelling Anna's oorlog

Evenement
Datum: zaterdag 4 mei 2019 14:30 - 15:30

Locatie: Podiumzaal

DEZE VOORSTELLING GAAT HELAAS NIET DOOR!

 

Anna's Oorlog is een oorlogsvoorstelling waarin Marjo Dames vertelt over twee kinderen van onze tijd die op zoek gaan naar verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. De verteltheatervoorstelling is gebaseerd op het jeugdboek van Beatrijs Nolet. In 2016 heeft de voorstelling onder andere gespeeld in de Herinneringskampen Vught en Westerbork.

Het verhaal

Anna mag niet met haar nieuwe buurjongen Borre omgaan omdat zijn overgrootvader iets gedaan heeft tijdens de Tweede wereldoorlog 'waar je het maar beter niet over kunt hebben'. Beide jongeren gaan op een uitgebreide speurtocht langs de verzwegen familiegeheimen. Ze moeten er zelfs voor inbreken en nadat ze worden betrapt vertelt grootmama hen dat je nooit verantwoordelijk kunt zijn voor de daden van een ander. Opa Job komt aan het woord waarin hij over onderduiken vertelt en over de dood van zijn ouders.

De voorstelling wisselt zwaardere scenes af met de luchtigheid en humor van hedendaagse kinderen en eindigt met de vraag: Welke rol zou ik spelen als het ooit oorlog zou zijn? 

Kosten: 5 euro per persoon

Bestel je kaarten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Telefoon
0228 743 943
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

adres Streekweg 220
         1616 AN Hoogkarspel
tel      0623 266 456

Inschrijven nieuwsbrief

Binnenkort

Geen komend evenement!
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com