Koffie met Kunst

Infotainment
Datum: maandag 29 april 2019 10:30 - 12:00

Locatie: Bibliotheek Hoogkarspel

cq5dam.web.384.614 4

Onder het genot van een kop koffie samen leren kijken naar kunst met docente Juliette Verhofstad van de Blauwe Schuit, dat is Koffie met Kunst. Zij behandelt elke keer een ander onderwerp. Koffie met Kunst is eens in de twee weken op maandag.

Jeroen Bosch

Jeroen Bosch, rond 1450 geboren, heeft een fantasie die bijna niet te evenaren is. Zijn werk gaat over de hemel en de hel, kruisigingen en heiligen die verleidingen proberen te weerstaan. Net als de heilige Hiëronymus, naar wie hij vernoemd is. 
In de tijd van Bosch zijn mensen geobsedeerd door het leven na de dood. Zij zijn bang dat zij eeuwig zullen branden in de hel. Wie dat wil voorkomen moet de verleidingen van de duivel weerstaan en geen zonden begaan. In de late Middeleeuwen bestaan twee paradijzen: een aards en een hemels paradijs. Op het drieluik van het schilderij ‘Tuin der Lusten’ is dat verschil te zien. 
Uitgebreid komen allerlei details die typerend zijn voor Jeroen Bosch aan bod: een figuur die in een mossel ligt, mensen die wellustig fruit eten, een muis in een glazen buis, etc, etc.

Kunst dichterbij

Koffie met Kunst is een samenwerking tussen de Blauwe Schuit en de Westfriese Bibliotheken.
Kunstgeschiedenis docente Juliette Verhofstad neemt je mee in uiteenlopende kunststromingen en laat je op een andere manier kijken. Met haar aanwijzingen ga je vanzelf meer uiteenlopende kunst waarderen, zoals je die vaak in de musea en op vakantie tegen komt.

Koffie met Kunst is eens in de 14 dagen in de Bibliotheek Hoogkarspel. Deelname kost €5 per keer, contant te betalen bij binnenkomst. SVP aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0228 743 943

 

Telefoon
0228 743 943
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

adres Streekweg 220
         1616 AN Hoogkarspel
tel      0623 266 456

Inschrijven nieuwsbrief

Binnenkort

25
sept
Datum: 25 september 2019, 10:00
Oma Els laat peuters meezingen en dansen met behulp van eenvoudige muziekinstrumentjes

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com