Koffie met Kunst

Infotainment
Datum: maandag 13 mei 2019 10:30 - 12:00

Locatie: Bibliotheek Hoogkarspel

cq5dam.web.384.614 4Onder het genot van een kop koffie samen leren kijken naar kunst met docente Juliette Verhofstad van de Blauwe Schuit, dat is Koffie met Kunst. Zij behandelt elke keer een ander onderwerp. Koffie met Kunst is eens in de twee weken op maandag.

 

Is dit een kopie of een nieuw kunstwerk?

Soms wordt in de kunstgeschiedenis teruggegrepen op een werk van een andere kunstenaar. Er wordt letterlijk nieuw leven ingeblazen in een afbeelding of sculptuur. 
Zo verandert Dali ‘De Venus van Milo’ in een godin met ladenkastjes met zachte bolletjes. En gebruikt Picasso het schilderij ‘Le Déjeuner sur l’herbe’ van Manet voor een serie. Hij abstraheert dit werk op verschillende manieren, gebruikt diverse kleuren en vervormt de gehele voorstelling.
Monet’s waterlelies zijn de inspiratiebron voor de Popart kunstenaar Roy Lichtenstein.
Rob Scholte neemt de Olympia van Manet als uitgangspunt voor zijn eigen doek. De Olympia is meerdere malen gebruikt als onderwerp voor een schilderij of sculptuur. En zelfs omgetoverd in een houten beeld dat kan bewegen! 

 

Kunst dichterbij

Koffie met Kunst is een samenwerking tussen de Blauwe Schuit en de Westfriese Bibliotheken.
Kunstgeschiedenis docente Juliette Verhofstad neemt je mee in uiteenlopende kunststromingen en laat je op een andere manier kijken. Met haar aanwijzingen ga je vanzelf meer uiteenlopende kunst waarderen, zoals je die vaak in de musea en op vakantie tegen komt.

Aanmelden

Koffie met Kunst is eens in de 14 dagen in de Bibliotheek Hoogkarspel. Deelname kost €5 per keer, contant te betalen bij binnenkomst. SVP aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0228 743 943

 

Telefoon
0228 743 943
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

adres Streekweg 220
         1616 AN Hoogkarspel
tel      0623 266 456

Inschrijven nieuwsbrief

Binnenkort

Geen komend evenement!
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com