Iedere vrijdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur

creabezigNatuurlijk staat dat voor creatief bezig zijn. We starten er vrijdagmiddag 19 januari mee en het is de bedoeling dit wekelijks te herhalen. We gaan er een paar gezellige uurtjes van maken. Onder leiding van Marianna Groen kunt u aan de slag. Denk aan het maken van decoraties om uw huis te verfraaien door oude of nieuwe spullen om te werken tot een prachtig kunststukje. Van een oud niet te groot dienblad, houten bakje of schaaltje, waxinelichtjes, touw, wol, verf, een paar bloemen, takken of bollen kunt u verrassende decoratieve stukjes maken. Met elkaar wordt steeds besproken wat er gemaakt gaat worden.

De kosten zijn in overleg, dat wil zeggen afhankelijk van hoeveel u er zelf aan wilt besteden. Reken de eerste keer voor een compleet stukje op ongeveer € 5,-. U dient ook zelf een schaaltje of bakje mee te brengen. Het is de bedoeling dat u zich vooraf aanmeldt. Dat kan via dit formuliertje (klik hier om dat te openen) of telefonisch (0623 266 456) bij Els Kramer.

 

 

Iedere vrijdagochtend van 10.00 uur tot ongeveer 11.30 uur

ukkiepunt 

Speciaal voor kinderen die nog niet naar school gaan en een leuk moment op de dag willen beleven. Dini, de gastvrouw, gaat de kinderen af en toe voorlezen. De ouders, oma's en opa's of oppas kunnen een kopje koffie of thee nemen en meteen een krantje of tijdschrift lezen.Voor de kinderen is er limonade en een koekje.

Soms is er een gast; oma Els met gitaar en kinderliedjes. Er wordt dan gezongen en gedanst. Kom gewoon gezellig langs. Aanmelden is niet nodig.

 

 

Iedere woensdagmiddag van 14.00 uur tot ongeveer 15.30 uur

       meewering       sportservice

Speciaal voor senioren die nog goed ter been zijn en beweging met gezelligheid zoeken. De start is bij Het Streekpunt in Hoogkarspel. Het gaat er informeel en gezellig aan toe. Het groepje wandelaars houdt geen registratie bij. Wie er op tijd is kan meelopen. Iemand in de groep bepaalt de te lopen route en iedereen kan om die taak vragen of voorstellen doen. De te lopen afstand wordt in overleg met elkaar vastgesteld en ligt meestal tussen de 3 en 5 kilometer. Na afloop drinken de meeste wandelaars gezellig samen nog een kopje thee of koffie.

Deze activiteit past geheel bij de doelstellingen van Het Streekpunt, maar is opgezet door Sportservice Noord-Holland (info bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en MEE & de Wering (info bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). 

 

 

Iedere donderdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur  


keezbord4

Keezen is een bordspel voor twee, vier of zes personen. Het lijkt een beetje op mens-erger-je-niet, maar heeft meer mogelijkheden. En het wordt niet met dobbelstenen maar met kaarten gespeeld. Het spel kan met 2, 3, 4, 5 of 6 personen gespeeld worden. Bij 4 of 6 spelers kun je ook teams met tweetallen maken. De spelers kunnen daar zelf voor kiezen. Het is geen moeilijk spel om te spelen. Dit spel is eenvoudiger dan klaverjassen en het kan heel spannend zijn. Uiteraard zijn er op internet veel filmpjes te vinden waaruit blijkt hoe leuk het kan zijn (klik op deze zin).

De website van de leverancier van het spel geeft ook allerlei informatie over diverse spelvarianten. Die informatie vindt u hier.  

Nadat we van verschillende kanten bijval kregen over het spelen van dit spel heeft onze activiteitencommissie besloten dit op te gaan zetten. Mensen die het spel nog niet kennen krijgen natuurlijk een passende instructie en ondersteuning. Omdat het aantal bezoekers de organisatoren enthousiast maakte, zullen we deze middag tot een wekelijkse activiteit maken. U bent van harte welkom. 

 

 

Iedere woensdagochtend van 10.00 - 12.00 uur

Wildbreiproject Hoorn 3Breien en haken zijn weer terug van weggeweest. Veel senioren beheersen de technieken nog goed en soms zijn er veel jongere liefhebbers die zonder een steekje te laten vallen allerlei ingewikkelde breisels tot een goed einde brengen. 

gebreide baard

Gré en Sylvia, zijn twee enthousiaste breisters en breien van alles en nog wat. En één van hen is ook een haakster. Het maakt dus niet uit of u veel of weinig of helemaal geen ervaring heeft. We willen u graag op weg helpen als u voor het eerst begint. Jongeren die de kunstjes nog niet voldoende beheersen kunnen daar natuurlijk hun voordeel mee doen. Neem wel uw eigen spullen mee. De aanwezige senioren zijn natuurlijk extra blij als ze hun kennis weer eens kunnen delen en ze helpen u ook graag uit de knoop als u niet meer met uw brei- of haakwerk verder kunt. En als u ons helemaal niet nodig hebt, is dat natuurlijk ook prima. Neem uw oude of nieuwe brei- of haakwerk mee en schuif gezellig bij ons aan!

 


 

Iedere maandag-, donderdag en woensdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur
Iedere vrijdagochtend van 10.00 - 12.00 uur

biljart 3Wat een biljarttafel is weet iedereen wel. Het Streekpunt heeft er één. Je kunt daar terecht als de konkeltafel in gebruik is en ook op de donderdagmiddag. Dan zijn er vrijwilligers in de zaal aanwezig die ook een kopje koffie, thee of frisdrank kunnen schenken. Wat voor biljarters zeker ook belangrijk is, is de temperatuur van de lei. Die wordt dan bijtijds aangezet. Op genoemde tijdstippen is de lei van het biljart warm genoeg om de ballen strak te laten rollen. Op andere tijdstippen is de verwarming uitgezet.

 

 

 

 


 

Iedere eerste woensdag van de maand van 14.00 - 16.00 uur
Gepland staan 6 sept, 4 okt, 1 nov, 6 dec, 3 jan, 7 feb, steeds de eerste woensdag van de maand.

g3033Het repaircafé is vanuit Drechterland Mondiaal. Deze organisatie ondersteunt hiermee op praktische wijze de duurzaamheid in de samenleving. WonenPlus en Het Streekpunt zien in deze activiteit bovendien een dienst aan senioren die niet (meer) zo goed met allerlei apparatuur om kunnen gaan en die de werking daarvan niet zo goed doorzien. Het komt bij sommige ouderen voor dat een niet goed in het apparaat geduwde stekker tot de conclusie leidt dat het apparaat wel kapot zal zijn. Laten we maar eerlijk zijn, dit geldt niet alleen voor ouderen. En niet iedereen heeft een technisch neefje die met een paar 'magische' handelingen het 'kapotte' apparaat weer tot leven wekt. Gelukkig beschikken we in Drechterland over voldoende technisch geschoolde vrijwilligers die gewoon blij worden van een paar technische probleempjes en die er ook blij van worden als ze een ander een beetje hebben geholpen.

 


 

Samen eten
Op woensdag om 18.00 uur; vooraf opgeven is noodzakelijk! 

kokenopgeven eettafelDeze activiteit biedt gezelligheid in de vorm van een gezamenlijke maaltijd. Er zijn een aantal goede redenen te bedenken waarom iemand hier gebruik van wil maken. Wij doen het om een paar uurtjes prettig samenzijn met anderen mogelijk te maken voor onze doelgroep. Voor een sociale prijs. U moet het niet zien als restaurantbezoek, daar gaat u met een ander doel heen en dat moet u gewoon blijven doen.

U krijgt voor een kleine prijs een heerlijke maaltijd (drie gangen) die door vrijwilligers van ‘Het Streekpunt’ wordt bereid. U betaalt voor deze maaltijd € 7,50. Drankjes worden apart afgerekend. Vanaf 17.45 uur kunt u binnenlopen en om zes uur dienen de vrijwilligers de maaltijd op. Er kunnen ongeveer 16 volwassenen deelnemen.

Opgeven doet u telefonisch bij mevrouw Marian Blokker (tel 06 2277 3010). U kunt bij haar ook een cadeaubon kopen die u aan iemand cadeau kunt doen.

Opgeven kan t/m maandag 12 uur voorafgaand aan de daaropvolgende eettafel.

 


 

Iedere maandag- en woensdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur
Iedere vrijdagochtend van 10.00 - 12.00 uur

Konkeltijd was vroeger een ingeburgerd begrip. Tijd om even te pauzeren en te genieten van een kopje koffie of thee. Even lekker bijpraten. Tijd voor een ontmoeting met iemand die je al een tijdje niet meer gesproken hebt. Deze activiteit wordt begeleid door twee vrijwilligers die het voor u gezellig maken met een kopje koffie of thee en een ontspannen gesprek waarbij zoveel mogelijk aanwezigen betrokken worden. Maar als u een spelletje rummikub met iemand wilt spelen kunt u dat ook doen, er staan meer tafels. Voor de bezoekers kan het gezelligheid opleveren, een 'stukje' dagbesteding, een leuk contact of gesprek. Als u alleenstaand bent, dan kunt u hier ongedwongen aanschuiven. Als u mantelzorgt voor uw partner die wat vergeetachtig wordt, zodat u die niet meer alleen kan laten, kunt u hier even bijtanken door aan te schuiven. Als u met een probleempje rondloopt, dan kunt u dat eens 'in de groep' inbrengen. U zult er zeker erkenning, bevestiging of goede raad kunnen vinden. Als u de krant bespreken wilt, of juist van een ander wil horen wat er in stond, dan ligt hier een mogelijkheid. U bouwt met uw aanwezigheid aan een kennissenkring en maakt daar aan tafel misschien zelfs wel nieuwe vrienden.

U bent bij deze uitgenodigd om eens langs te komen, net zo vaak als u wilt. Deze activiteit wordt gehouden op iedere maandag- en woensdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur en op iedere vrijdagochtend van 10.00 - 12.00 uur.

 


 

Inschrijven nieuwsbrief

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com