Eenzaam? Kijk hier.

week tegen eenzaamheid

 

Wat was het zondagmiddag een gezellige drukte langs de Streekweg. Een drukte met vooral wandelaars. Bij ons binnen zette die gezellige drukte zich voort.

Na een rustige start werd het allengs steeds drukker. Er was van alles te zien. Onze twee jongste presentatrices waren druk bezig met dotpainting. Dat hadden al goed in de vingers. De oudste deelneemsters zaten bij de breitafel. Als je goed luisterde kon je het getik van de breinaalden horen. Els was heel tevreden over de wijze waarop alle activiteitenbegeleiders hun eigen activiteit onder de aandacht brachten. We hebben veel creativiteit gezien.

Al snel werd het drukker en ons publiek bleek ook erg geïnteresseerd. Bestaande en nieuwe activiteiten kregen de nodige aandacht. Er werden veel mensen verwezen naar de website, want daar is de informatie uitgebreid vastgelegd en waar nodig voorzien van een digitaal inschrijfformulier.

oh18 3   oh18 4

De appeltaartenbakwedstrijd

We zijn zeer tevreden over de toename van het aantal inzendingen. Ten opzichte van vorig jaar was het een toename van maar liefst 66%. Dat is het goede nieuws. Het feitelijke nieuws is dat er 5 taarten ingestuurd waren ter beoordeling. We zijn dus van 3 naar 5 gegaan. Optimistisch als we zijn, verwachten we volgend jaar minsten 8 taarten. Wilt u vooraf nog iets bijleren over het maken van taarten? Hoogkarspel heeft zelfs een opleidingscentrum in de vorm van workshops bij Micha’s en Diana’s pâtisserie.

De vijf ingestuurde taarten zijn door een deskundige jury (Fons, Marian en Rina) beoordeeld op presentatie, smaak en structuur. Er was ook een hele originele ‘taart’ bij. Feestelijk om te zien en voorzien van bijpassende attributen. Het was een schotel gefrituurde appelschijfjes. De jury vond het idee heel leuk, maar helaas vonden ze de frituursmaak iets te vlak.

De taart van Elise scoorde als hoogste. Een mooi gepresenteerde taart met de lekkerste smaak en een goede structuur. De tweede prijs was voor Gerard, die daarmee de eer van de mannen hoog hield. De derde prijs ging naar Gré. Zij kregen meteen een rondritje door het dorp aangeboden met het prachtige paardenstel van Ben Rijpkema.

oh18 2   oh18 1

Vrijwilligers

U snapt natuurlijk dat wij vrijwel helemaal op vrijwilligers draaien. Velen van hen doen dit omdat ze het kunnen en leuk vinden om te doen. Binnen Het Streekpunt waarderen we dat enorm van elkaar en we maken het voor onze vrijwilligers ook altijd zo gezellig en leuk als we kunnen. Vindt u het wellicht ook leuk om u op de een of andere manier voor de bewoners van ons dorp in te zetten, neem dan contact op met onze activiteitencoördinator Els Kramer of kom op woensdagochtend eens bij haar langs in Het Streekpunt. Zij is nu op zoek naar een helpster en een afwashulp voor de eettafel, een assistente voor het Ukkiepunt en een gastvrouw (m/v) voor de donderdagmiddag en/of vrijdagmiddag.

EK & AB

Het heeft de nodige zweetdruppeltjes gekost. En dat in een bijna tropisch West-Friesland. Het is de tweede keer dat we een brochure met ons programma uitbrengen. We hopen dat er iets in ons programma zit dat u aanspreekt. Maar bedenk in ieder geval dat deelnemen aan een activiteit goed is voor het in stand houden en uitbreiden van sociale contact. Uw aanwezigheid wordt gewaardeerd. U kunt naar een voetbalwedstrijd gaan omdat u van voetballen houdt, maar u kunt daar ook heengaan om even gezellig onder de mensen te te zijn. Zo kunt u onze activiteiten ook zien. Ze zijn geen doel op zichzelf, maar ook een middel om met anderen in contact te komen.

Loading...

kleinemuis3In het ukkiepunt wordt voorgelezen en gezongen met de aanwezige peuters. De meegekomen begeleiders (oppas opa's, oma's of ouders) zitten er bij, maken een praatje en drinken een kopje thee of koffie. Els Kramer had ter afsluiting een voor de peuters spectaculair evenement georganiseerd. Zij had poppentheater Blauw Blauw gevraagd om dat te doen. Daar is Blauw Blauw uitstekend in geslaagd.

Er waren 18 peuters die van de voorstelling genoten hebben.

AB


  

rccOp donderdag 21 juni was het 's avonds bij De Paus in Lutjebroek een drukte van belang. Heel gezellig, maar er was toch ook enige lichte spanning bij de veel aanwezigen. Hoeveel stemmen? Dat werd gelukkig al snel duidelijk. We kregen een grote envelop met daarin de uitslag. De teller kwam bij ons tot 74 en dat leverde het mooie bedrag van € 338,75 op. 

Wij danken de Rabobank en iedereen die ons een stem gegeven heeft voor deze geweldige gift.

AB


 

Het Streekpunt was voor de eerste keer opgenomen in de kunstroute Drechterland. Marijke Engels-Freeke was aanwezig om te demonstreren hoe je glaskralen maakt. Hierander staan enkele foto's die dat laten zien.

glaskraal1 glaskraal2 glaskraal3 glaskraal4

AB


 

 

Binnenkort

16
dec
Datum: 16 december 2018, 12:00
Kleinschalig en gezellig

18
dec
Datum: 18 december 2018, 14:30
Optreden door Senioren Ensemble Belano van de muziekschool Stede Broec

28
dec
Datum: 28 december 2018, 10:00
Maak kennis met Ozobotjes

03
jan
Datum: 03 januari 2019, 14:00
3D-printen

24
jan
Datum: 24 januari 2019, 14:00
Start nieuwe cursus!

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com