br012

Els heeft een etalage ingericht als voorproefje bij alles wat er te zien en te doen is bij de kunstmarkt.

etalage1

etalage2  etalage3  etalage4

etalage5  etalage6  etalage7

br011

br010

br009

br008

Zaterdag 16 maart kwamen er twee dansgroepen naar Het Streekpunt om daar verbroedering te vieren. De ‘Oud Westfriese Dansgroep’ uit Wijdenes en ‘Canteclaer’ uit Zwevegem (België). Daardoor konden we eigenlijk al spreken over een kleinschalig internationaal mini dansfestival. En wat was het een leuk gezellig festival. Er was voldoende publiek op af gekomen om de zaal helemaal vol te maken. En dat inspireerde de dansers. Ze hadden er echt plezier in. En dat plezier sloeg ook weer over op het publiek.

Tijdens het optreden kon je steeds van drie aspecten genieten: de dans, de muziek en de gedragen kleding. En het is heel leuk om je tijdens het kijken naar deze dansen voor te stellen waarom er vroeger zo gedanst werd. ‘Mooi zitte en dom koike’ was er vroeger dus niet bij. Tijdens de dans gingen heren en dames van hand tot hand, draaiden een rondje met de een en dan weer met een ander. Een prachtige gelegenheid om te flirten. De uitgevoerde dansen varieerden wel in moeilijkheidsgraad. Bij de ‘makkelijkste’ hoef je niet van partner te wissen en hoef je alleen maar de danspassen goed uit te voeren. De moeilijkere heeft naast de danspassen ook de nodige wisselingen van partner. En die wisselingen zijn best lastig als je bedenkt dat je ook steeds op een andere positie staat. De molendans was zo’n voorbeeld, waarbij twee molens met drie wieken werden gevormd, een paar rondjes draaiden, uit elkaar vielen en weer in een andere samenstelling tot stand kwamen.

De kleding van de dansers was ook prachtig. Het publiek vond dat ook, want er werden tientallen foto’s en filmpjes gemaakt. Eén smartphone was zo enthousiast dat die na afloop van een opname ‘spontaan’ aan de herhaling begon. Bep Dekker-Buur begeleidde het optreden met passende humor en uitleg.

Dank jullie wel allemaal voor jullie optredens. Het was een gezellig middagje.

adres Streekweg 220
         1616 AN Hoogkarspel
tel      0623 266 456

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com