Eenzaam? Kijk hier.

week tegen eenzaamheid

br004

br003

br002

br001

 

 

Wat was het zondagmiddag een gezellige drukte langs de Streekweg. Een drukte met vooral wandelaars. Bij ons binnen zette die gezellige drukte zich voort.

Na een rustige start werd het allengs steeds drukker. Er was van alles te zien. Onze twee jongste presentatrices waren druk bezig met dotpainting. Dat hadden al goed in de vingers. De oudste deelneemsters zaten bij de breitafel. Als je goed luisterde kon je het getik van de breinaalden horen. Els was heel tevreden over de wijze waarop alle activiteitenbegeleiders hun eigen activiteit onder de aandacht brachten. We hebben veel creativiteit gezien.

Al snel werd het drukker en ons publiek bleek ook erg geïnteresseerd. Bestaande en nieuwe activiteiten kregen de nodige aandacht. Er werden veel mensen verwezen naar de website, want daar is de informatie uitgebreid vastgelegd en waar nodig voorzien van een digitaal inschrijfformulier.

oh18 3   oh18 4

De appeltaartenbakwedstrijd

We zijn zeer tevreden over de toename van het aantal inzendingen. Ten opzichte van vorig jaar was het een toename van maar liefst 66%. Dat is het goede nieuws. Het feitelijke nieuws is dat er 5 taarten ingestuurd waren ter beoordeling. We zijn dus van 3 naar 5 gegaan. Optimistisch als we zijn, verwachten we volgend jaar minsten 8 taarten. Wilt u vooraf nog iets bijleren over het maken van taarten? Hoogkarspel heeft zelfs een opleidingscentrum in de vorm van workshops bij Micha’s en Diana’s pâtisserie.

De vijf ingestuurde taarten zijn door een deskundige jury (Fons, Marian en Rina) beoordeeld op presentatie, smaak en structuur. Er was ook een hele originele ‘taart’ bij. Feestelijk om te zien en voorzien van bijpassende attributen. Het was een schotel gefrituurde appelschijfjes. De jury vond het idee heel leuk, maar helaas vonden ze de frituursmaak iets te vlak.

De taart van Elise scoorde als hoogste. Een mooi gepresenteerde taart met de lekkerste smaak en een goede structuur. De tweede prijs was voor Gerard, die daarmee de eer van de mannen hoog hield. De derde prijs ging naar Gré. Zij kregen meteen een rondritje door het dorp aangeboden met het prachtige paardenstel van Ben Rijpkema.

oh18 2   oh18 1

Vrijwilligers

U snapt natuurlijk dat wij vrijwel helemaal op vrijwilligers draaien. Velen van hen doen dit omdat ze het kunnen en leuk vinden om te doen. Binnen Het Streekpunt waarderen we dat enorm van elkaar en we maken het voor onze vrijwilligers ook altijd zo gezellig en leuk als we kunnen. Vindt u het wellicht ook leuk om u op de een of andere manier voor de bewoners van ons dorp in te zetten, neem dan contact op met onze activiteitencoördinator Els Kramer of kom op woensdagochtend eens bij haar langs in Het Streekpunt. Zij is nu op zoek naar een helpster en een afwashulp voor de eettafel, een assistente voor het Ukkiepunt en een gastvrouw (m/v) voor de donderdagmiddag en/of vrijdagmiddag.

EK & AB

Binnenkort

16
mrt
Datum: 16 maart 2019, 14:30
Canteclaer en Oud Westfriese Dansgroep geven samen een voorstelling

21
mrt
Datum: 21 maart 2019, 10:00
Oma Els laat peuters meezingen en dansen met behulp van eenvoudige muziekinstrumentjes

18
apr
Datum: 18 april 2019, 00:00
Oma Els laat peuters meezingen en dansen met behulp van eenvoudige muziekinstrumentjes

04
mei
Datum: 04 mei 2019, 14:30
Twee kinderen van onze tijd op zoek naar verhalen uit de Tweede Wereldoorlog

16
mei
Datum: 16 mei 2019, 00:00
Oma Els laat peuters meezingen en dansen met behulp van eenvoudige muziekinstrumentjes

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com