Zo te zien wordt vrijdagmiddag in Het Streekpunt voortaan creamiddag. Wat was het gezellig! Dotpainting, creabezig, naaimachinetafel en sieraden enzo. Blije en bezige mensen. Tijd voor een informeel praatje tussendoor, kopje koffie of thee met een koekje. 

vrijdagmiddag01  vrijdagmiddag02  vrijdagmiddag03

vrijdagmiddag04  vrijdagmiddag05  vrijdagmiddag06

 

AB

 

 

beweeg1  beweeg2

De door team Sportservice West-Friesland georganiseerde Beweegmarkt 65+ in het Streekpunt op vrijdag 16 februari jl. is een groot succes geworden. Rond de 50 jonge senioren hebben van de uitnodiging gebruik gemaakt om zich te laten informeren over de mogelijkheden van diverse vormen van bewegen en fitness in Hoogkarspel. Daarvoor waren enkele verenigingen en fitness-instellingen aanwezig. Ook kon je je laten inschrijven voor een fitheidstest. Bij het ongeveer tien leden tellende team van medewerkers was er de mogelijkheid om je te laten testen op bloeddruk, gewicht, spierkracht, conditie en soepelheid. De uitslagen van de testen werden op een verzamelstaat genoteerd en besproken. De inzet van de deelnemers was bewonderenswaardig. Deze activiteit is zeker voor herhaling vatbaar!

PK

 

prijsuitreikingtaartbak17'Heel Hoogkarspel Bakt' was de titel van de eerste taartbakwedstrijd in Hoogkarspel. Een beetje teleurstellend was het aantal inzendingen. Ja, laten we er maar eerlijk over zijn, er waren er maar drie. Niet getreurd, het voordeel was dat alle deelnemers met een prijs naar huis gingen. En de meeste aanwezigen vonden dat zoiets moet groeien. "Vooral doorgaan, volgend jaar zullen er vast meer meedoen". Ok, volgend jaar zullen we voor een wisselbeker zorgen.

De jury, bestaande uit Micha Jonker, Fons Clemens en Rina Berkhout, kon in alle rust in de keuken tot een beslissing komen. De juryleden maakten ieder om de beurt een prijswinnaar bekend. De eerste prijs was voor een flinke taart van Patricia en Iris, met aansprekende versieringen. Er was bij deze taart veel gebruik gemaakt van marsepein. De tweede prijs ging naar de taart van Gré Breebaart die niet zo groot was en er traditioneler uitzag, maar die uitstekend smaakte. De bovenkant van deze taart liet enkele lekkernijen zien die in de taart waren verwerkt. De derde prijs was voor de taart van Mieneke Boots. Daar was veel chocola in verwerkt en ook deze taart bood een feestelijke aanblik en had een heerlijke smaak. De bijgevoegde foto's van de gemaakte taarten laten dat wel zien.

Volgend jaar rekenen we natuurlijk wel op meer inzendingen! 

     taart1     taart2     taart3

AB

 

 

joop1  joop2

Vrijdag 7 april was Joop van Diepen weer aanwezig in Het Streekpunt. Hij had dit keer een stapel boeken en aantekeningen mee. Die gebruikte hij bij zijn toelichting op ons dialect. Hij gaf aan dat hij erg lette op de herkomst van typische woorden en uitdrukkingen in ons dialect. Het Westfries Woordenboek van Jan Pannekeet komt hem daarbij altijd goed van pas. Maar het wordt door veel liefhebbers en geïnteresserden in ons dialect als een probleem ervaren dat het boek niet meer te verkrijgen is. Joop is een voorstander van een nieuwe uitgave van dat boek, liefst met enkele aanvullingen die nieuw zijn in ons dialect en waar Jan Pannekeet nog nooit van gehoord kon hebben.

Na de pauze ging Joop verder over het onstaan van zijn passie voor kunstfluiten en met het verhaal over zijn optreden bij Paul de Leeuw. Joop had tijdens de opnames aan de (toekomstige) kijkers gevraagd of mensen die ook konden kunstfluiten misschien eens met hem in contact wilden treden. Hij vermoedde dat er toch meer mensen bestaan die dat kunnen. Helaas werd die oproep niet in het uitgezonden programma opgenomen. Zeer tot verdriet van Joop.

Tot besluit verraste Joop ons met het lied Droomland. Skoftig leuk, mooi doan, bedankt Joop.

AB

 

Binnenkort

19
mrt
Datum: 19 maart 2018, 10:30
Ditmaal over Antoni Gaudi. Gaudi is onlosmakelijk verbonden met Barcelona.

20
mrt
Datum: 20 maart 2018, 14:00
In de bibliotheek bereid je je rustig voor op de stembus met hulp van onze vrijwilliger Henk Harkink

22
mrt
Datum: 22 maart 2018, 14:00
De cursus is al volgeboekt!

22
mrt
Datum: 22 maart 2018, 19:30
De cursus is op dit moment volgeboekt

23
mrt
Datum: 23 maart 2018, 14:00
Hulp en ondersteuning bij al uw naaiklusjes

23
mrt
Datum: 23 maart 2018, 14:00
De activiteit voor de maand is het maken van diverse paasdecoraties

29
mrt
Datum: 29 maart 2018, 14:00
De cursus is al volgeboekt!

29
mrt
Datum: 29 maart 2018, 19:30
De cursus is op dit moment volgeboekt

30
mrt
Datum: 30 maart 2018, 14:00
Hulp en ondersteuning bij al uw naaiklusjes

30
mrt
Datum: 30 maart 2018, 14:00
De activiteit voor de maand is het maken van diverse paasdecoraties

Met hulp van

banner VSB Fonds

banner of

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com