Eenzaam? Kijk hier.

week tegen eenzaamheid

Wat was het zondagmiddag een gezellige drukte langs de Streekweg. Een drukte met vooral wandelaars. Bij ons binnen zette die gezellige drukte zich voort.

Na een rustige start werd het allengs steeds drukker. Er was van alles te zien. Onze twee jongste presentatrices waren druk bezig met dotpainting. Dat hadden al goed in de vingers. De oudste deelneemsters zaten bij de breitafel. Als je goed luisterde kon je het getik van de breinaalden horen. Els was heel tevreden over de wijze waarop alle activiteitenbegeleiders hun eigen activiteit onder de aandacht brachten. We hebben veel creativiteit gezien.

Al snel werd het drukker en ons publiek bleek ook erg geïnteresseerd. Bestaande en nieuwe activiteiten kregen de nodige aandacht. Er werden veel mensen verwezen naar de website, want daar is de informatie uitgebreid vastgelegd en waar nodig voorzien van een digitaal inschrijfformulier.

oh18 3   oh18 4

De appeltaartenbakwedstrijd

We zijn zeer tevreden over de toename van het aantal inzendingen. Ten opzichte van vorig jaar was het een toename van maar liefst 66%. Dat is het goede nieuws. Het feitelijke nieuws is dat er 5 taarten ingestuurd waren ter beoordeling. We zijn dus van 3 naar 5 gegaan. Optimistisch als we zijn, verwachten we volgend jaar minsten 8 taarten. Wilt u vooraf nog iets bijleren over het maken van taarten? Hoogkarspel heeft zelfs een opleidingscentrum in de vorm van workshops bij Micha’s en Diana’s pâtisserie.

De vijf ingestuurde taarten zijn door een deskundige jury (Fons, Marian en Rina) beoordeeld op presentatie, smaak en structuur. Er was ook een hele originele ‘taart’ bij. Feestelijk om te zien en voorzien van bijpassende attributen. Het was een schotel gefrituurde appelschijfjes. De jury vond het idee heel leuk, maar helaas vonden ze de frituursmaak iets te vlak.

De taart van Elise scoorde als hoogste. Een mooi gepresenteerde taart met de lekkerste smaak en een goede structuur. De tweede prijs was voor Gerard, die daarmee de eer van de mannen hoog hield. De derde prijs ging naar Gré. Zij kregen meteen een rondritje door het dorp aangeboden met het prachtige paardenstel van Ben Rijpkema.

oh18 2   oh18 1

Vrijwilligers

U snapt natuurlijk dat wij vrijwel helemaal op vrijwilligers draaien. Velen van hen doen dit omdat ze het kunnen en leuk vinden om te doen. Binnen Het Streekpunt waarderen we dat enorm van elkaar en we maken het voor onze vrijwilligers ook altijd zo gezellig en leuk als we kunnen. Vindt u het wellicht ook leuk om u op de een of andere manier voor de bewoners van ons dorp in te zetten, neem dan contact op met onze activiteitencoördinator Els Kramer of kom op woensdagochtend eens bij haar langs in Het Streekpunt. Zij is nu op zoek naar een helpster en een afwashulp voor de eettafel, een assistente voor het Ukkiepunt en een gastvrouw (m/v) voor de donderdagmiddag en/of vrijdagmiddag.

EK & AB

Het heeft de nodige zweetdruppeltjes gekost. En dat in een bijna tropisch West-Friesland. Het is de tweede keer dat we een brochure met ons programma uitbrengen. We hopen dat er iets in ons programma zit dat u aanspreekt. Maar bedenk in ieder geval dat deelnemen aan een activiteit goed is voor het in stand houden en uitbreiden van sociale contact. Uw aanwezigheid wordt gewaardeerd. U kunt naar een voetbalwedstrijd gaan omdat u van voetballen houdt, maar u kunt daar ook heengaan om even gezellig onder de mensen te te zijn. Zo kunt u onze activiteiten ook zien. Ze zijn geen doel op zichzelf, maar ook een middel om met anderen in contact te komen.

Loading...

kleinemuis3In het ukkiepunt wordt voorgelezen en gezongen met de aanwezige peuters. De meegekomen begeleiders (oppas opa's, oma's of ouders) zitten er bij, maken een praatje en drinken een kopje thee of koffie. Els Kramer had ter afsluiting een voor de peuters spectaculair evenement georganiseerd. Zij had poppentheater Blauw Blauw gevraagd om dat te doen. Daar is Blauw Blauw uitstekend in geslaagd.

Er waren 18 peuters die van de voorstelling genoten hebben.

AB


  

rccOp donderdag 21 juni was het 's avonds bij De Paus in Lutjebroek een drukte van belang. Heel gezellig, maar er was toch ook enige lichte spanning bij de veel aanwezigen. Hoeveel stemmen? Dat werd gelukkig al snel duidelijk. We kregen een grote envelop met daarin de uitslag. De teller kwam bij ons tot 74 en dat leverde het mooie bedrag van € 338,75 op. 

Wij danken de Rabobank en iedereen die ons een stem gegeven heeft voor deze geweldige gift.

AB


 

Het Streekpunt was voor de eerste keer opgenomen in de kunstroute Drechterland. Marijke Engels-Freeke was aanwezig om te demonstreren hoe je glaskralen maakt. Hierander staan enkele foto's die dat laten zien.

glaskraal1 glaskraal2 glaskraal3 glaskraal4

AB


 

 

lezingnicoNico Bregman heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een autoriteit op het gebied van de ontwikkelingsgeschiedenis van Westfriesland. We konden daar op deze warme donderavond ook weer eens van genieten. Voor de pauze schetste Nico nog eens in algemene zin het ontstaan van ons bewoningsgebied. Het begrip hoogkarspelcultuur, door hem met liefde uitgesproken, geeft al aan dat dit gebied in de prehistorie een belangrijke rol speelde. Ons woongebied blijkt ook erg interessant te zijn voor archeologen. Tenminste drie van hen promoveerden op basis van hier gehouden onderzoek. 

Na de pauze richtte Nico zich vooral op de meest recente onderzoekingen die alle plaatsvonden op plaatsen waar het tracé van de N23 toekomstig onderzoek onmogelijk zal maken. Een van de eerste vondsten (de overblijfselen van iemand die de naam Drechtje kreeg) lag trouwens net een paar meter van onze gemeentegrens in de gemeente Medemblik. 

Nico heeft beloofd dat hij in een latere lezing nog uitgebreider zal terugkomen op deze recente vondsten.

De foto is gemaakt door Erwin en omdat Nico er bijna niet op te zien was, hebben we die met digitale fotobewerking (en nee, niet met photoshoppen!) wat beter uitgelicht hebben, zodat hij nu herkenbaar is voor wie hem al kent.

AB


 

Binnenkort

24
sept
Datum: 24 september 2018, 19:30
Wat kan een chromebook (met chrome OS) en wat kan ik allemaal met een Google account?

26
sept
Datum: 26 september 2018, 10:00
Voor peuters van 2 en 3 jaar oud, samen met een volwassene

26
sept
Datum: 26 september 2018, 10:00
De online cursus van de Bibliotheek met extra ondersteuning

26
sept
Datum: 26 september 2018, 20:00
Frank en Sandra Obdam komen vertellen over hun werk in Mozambique

27
sept
Datum: 27 september 2018, 14:00
Voor iedereen die graag meer met de computer wil doen, maar niet goed weet hoe dit werkt, organiseren de Westfriese Bibliotheken de computercursus Klik en Tik. Klik en Tik is een computercursus van zes

01
okt
Datum: 01 oktober 2018, 10:30
Art Deco

03
okt
Datum: 03 oktober 2018, 10:00
Voor peuters van 2 en 3 jaar oud, samen met een volwassene

03
okt
Datum: 03 oktober 2018, 10:00
De online cursus van de Bibliotheek met extra ondersteuning

04
okt
Datum: 04 oktober 2018, 14:00
Voor iedereen die graag meer met de computer wil doen, maar niet goed weet hoe dit werkt, organiseren de Westfriese Bibliotheken de computercursus Klik en Tik. Klik en Tik is een computercursus van zes

08
okt
Datum: 08 oktober 2018, 19:30
Foto’s opslaan, bewerken en bewaren

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com