Ons privacy- en cookiebeleid staan in het hierna volgende pdf-document beschreven.

Loading...


  

Wat is Het Streekpunt?

Het Streekpunt is een ontmoetingsplek en wil gezelligheid en ondersteuning bieden aan inwoners van de dorpskern Hoogkarspel. Dat doen wij door het faciliteren van activiteiten en het eventueel zelf organiseren daarvan. Die hebben een ontspannend en/of informatief karakter. De gezelligheid en het sociale contact met elkaar zijn daarbij heel belangrijk. Wij richten ons daarbij in principe op iedereen, maar met nadruk op senioren. Ook willen we, financieel gezien, laagdrempelig zijn en dat lukt dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers. En de vrijwilligers krijgen met hun inzet ook weer nieuwe sociale contacten.

 

Het initiatief voor Het Streekpunt kwam destijds van de inmiddels opgeheven seniorenraad Drechterland. In overleg met de gemeente is toen een initiatiefgroepje begonnen met het verkennen van de mogelijkheden. In samenwerking met een extern adviesbureau, de gemeente en vertegenwoordigers van ANBO/KBO is toen de haalbaarheid verder bestudeerd en gekeken naar mogelijke lokaties. Omdat de bibliotheek wat ruimte ging inleveren kon de vrijkomende ruimte goed benut worden voor Het Streekpunt en WonenPlus.


Wat kan er?

Het Streekpunt beschikt over een flinke zaal, een paar grote en een aantal kleinere tafels. We hebben ook een zaaltje met een klein podium, een uitstekende beamer, toneelverlichting en 30 zitplaatsen, uitbreidbaar tot 80.

Die podiumruimte wordt zowel door de bibliotheek als door Het Streekpunt gebruikt voor presentaties, discussies, filmvoorstellingen en kleine podiumkunsten.

Er is een keuken ingericht om te kunnen koken voor mensen die eens samen met anderen willen eten. Samen met de podiumruimte kunnen een flinke verscheidenheid aan activiteiten uitgevoerd worden. Die activiteiten worden slechts gedeeltelijk door Het Streekpunt zelf georganiseerd. Vele activiteiten van derden kunnen ook in onze ruimten worden gehouden. We willen de zaalruimte zo goed mogelijk gebruiken. Daarom zullen we graag aan initiatieven van andere stichtingen, verenigingen en organisaties ruimte bieden.


Wie?

Het Streekpunt is een stichting. Het bestuur bestaat uit vijf personen.

voorzitter J. Harder
vice-voorzitter J. Komen
secretaris L. Lakeman
penningmeester        G. van der Vliet
lid  vacature

 

adres Streekweg 220
         1616 AN Hoogkarspel
tel      0623 266 456

Prikpunt DCWF
tel     0883 424 614

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com