De Stichting Het Streekpunt wil een ontmoetingsplek zijn en gezelligheid en ondersteuning bieden aan ouderen. Dat bieden we aan de Streekweg 220 in het centrum van het dorp tegenover het gemeentehuis. De ruimte die we hier hebben delen we met de bibliotheek, de speel-o-theek en WonenPlus. Voor het gemak kunnen we zeggen dat we in de bibliotheek zitten. Het initiatief voor Het Streekpunt komt van de seniorenraad Drechterland die constateerde dat er in de woonkern Hoogkarspel een dergelijke voorziening niet aanwezig was. In overleg met de gemeente is toen een initiatiefgroepje begonnen met het verkennen van de mogelijkheden. In samenwerking met een extern adviesbureau, de gemeente en vertegenwoordigers van ANBO/KBO is toen de haalbaarheid verder bestudeerd en gekeken naar een mogelijke lokaties. Omdat de bibliotheek wat ruimte ging inleveren kon de vrijkomende ruimte goed benut worden voor Het Streekpunt en WonenPlus. Het door de initiatiefgroep aangeleverde rapport is door het college van B. en W. voorgelegd aan de raad die met de plannen ingestemd heeft. 

De realisatie van een en ander heeft veel tijd in beslag genomen. Tussen een besluit om advies te vragen aan een deskundige en het opleveren van een rapport over dat advies gaat veel tijd zitten, zeker als er dan ook nog bestaande verenigingen moeten worden geraadpleegd. En de uitvoering van een rapport vraagt ook veel tijd. Een subsidieaanvraag en een toekenning daarvan kost op zijn minst een paar maanden. En het vervelende met een aantal van deze noodzakelijke stappen is dat een volgende stap vaak moet wachten op de uitkomst van de stap ervoor. 

Wat er is

Het gebouw bestaat uit twee grote zalen die met elkaar verbonden zijn d.m.v. een brede gang. De voorzaal wordt gebruikt door Het Streekpunt, WonenPlus en ook de bibliotheek vergadert daar wel eens. WonenPlus heeft daar de beschikking over één kantoortje. Het Steekpunt en WonenPlus betekenen veel voor elkaar omdat ze zich allebei op senioren richten. In de voorzaal is ook een kantoorruimte voor medewerkers van de bibliotheek.

De achterzaal hebben de bibliotheek, de speel-o-theek en een podiumruimte een plek. Die podiumruimte wordt zowel door de bibliotheek als door Het Streekpunt gebruikt voor presentaties, discussies, filmvoorstellingen en kleine podiumkunsten.

De ruimte in de voorzaal is uitgerust met een aantal kleine tafels, een paar grote tafels en een biljart. Er is een keuken ingericht om te kunnen koken voor mensen die eens samen met anderen willen eten. Samen met de podiumruimte kunnen een flinke verscheidenheid aan activiteiten uitgevoerd worden, waarbij we ons nadrukkelijk richten op de senioren. Die activiteiten worden slechts gedeeltelijk door Het Streekpunt zelf georganiseerd. Vele activiteiten van derden kunnen ook in onze ruimten worden gehouden. We willen de zaalruimte zo goed mogelijk gebruiken. Daarom zullen we graag aan initiatieven van andere stichtingen, verenigingen en organisaties ruimte bieden. 

 

 
 
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com